Актор Лінартович розповів, як зазнав важкого поранення у боях за Соледар

Український актор Дмитро Лінартович до 1 січня 2023 року воював під Бахмутом, а потім його направили в Соледар.

10 січня під час доправлення боєкомплекту побратимам він зазнав тяжкої контузії та осколкового поранення. В інтерв'ю "Українському свідку" Дмитро в деталях розповів, як це було.

"Контузія прилетіла через отвір в БТРі. Я думав, що мені знесло пів обличчя. Наче ядро врізалося в скроню", розповів Лінартович.

Також Дмитро описав поточну ситуацію в Соледарі.

"В місті складна ситуація, ординців багато, вони оточують. Але наші воїни мужньо боронять нашу землю і навіть контрнаступають", повідомив український захисник.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Повномасштабне вторгнення актор зустрів у ТрО, захищаючи Київ. Після зачищення столиці пішов служити у ДШВ, попередньо пройшовши відповідні курси.

Здобувши статус десантника, потрапив на Херсонський напрямок. Після Херсонського на Донецький, до Бахмуту.

"Найтяжче це коли відбуваються безперервні обстріли. Але ресурси у ворога зменшуються. А ще є холод, він пригальмовує всі процеси. Не лише для нас, а й для ординця", зізнається Дмитро.

Дмитро також пише воєнні пісні, які викладає на YouTube-каналі.

Після поранення Лінартович не бачить на одне око. Зараз він перебуває в госпіталі на реабілітації.

Користувачі Twitter намагаються достукатися до американського кіноактора Кріса Еванса. Просять про підтримку пораненого захисника і актора Дмитра Лінартовича.

Лінартович був поранений в боях за Соледар. Кріс Еванс зіграв "Капітана Америку", якого озвучив Дмитро. Його акаунти і штурмують українці, повідомляє "24 канал".

Зірці фільмів Marvel розповіли, що саме голосом Дмитра його чують в Україні, в українському прокаті він озвучує його головного персонажа-супергероя "Капітана Америку".