Американські аналітики пояснили, як зниження призовного віку допоможе ЗСУ

Зниження призовного віку сприятиме Силам оборони та усуне російську агресію

За даними Інституту вивчення війни (ISW), запровадження зниження мобілізаційного віку з 27 до 25 років в Україні підтримає здатність Збройних сил країни створювати нові бойові підрозділи та відновлювати наявні.

Проте, згідно з аналітиками, щоб це стало можливим, необхідно забезпечити всіх мобілізованих військовослужбовців зброєю. Затримка в наданні допомоги з боку Заходу, а також довгі дебати в США на цю тему можуть вплинути на швидкість компенсації втрат та формування нових підрозділів в українській армії.

«Матеріальні засоби, що надаються Заходом, залишаються найважливішим фактором для здатності української армії відновлювати і нарощувати свою бойову міць», - підкреслюється в звіті ISW.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, який зменшує мобілізаційний вік з 27 до 25 років. Раніше Верховна Рада прийняла рішення про зменшення граничного віку перебування призовників на військовому обліку та планує мобілізувати чоловіків віком від 25 до 27 років, які не служили строкової служби.

Читайте також:

  • Силовики матимуть бронь, а священники…? Веніславський – про нові деталі проєкту мобілізації
  • «Хай воює той, хто бажає»? Пригоди ухилянтів, які дійшли до Верховного суду
  • Чи врятує теща зятя від мобілізації? Новий закон: перші правки пройшли комітет
  • Закон про мобілізацію. Друга версія краще?