Аналітики очікують великий наступ Росії цього літа – Боррель

Євросоюз очікує вирішення конфлікту на сході України

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель повідомив, що цієї весни та літа буде вирішено результат повномасштабної війни Росії проти України. Він зазначив, що багато аналітиків передбачають великий наступ Росії цього літа.

Боррель закликав підтримувати Україну незалежно від результатів виборів у США. Він наголосив, що Україна не може чекати на допомогу з боку США до листопада. В лютому він вже зазначив, що результат цього конфлікту може вирішитися в найближчі місяці.

Боррель закликав Євросоюз збільшити допомогу Україні та показати більшу підтримку. Він зазначив, що допомога з боку ЄС перевищує ту, що надається США, але все ж Україна потребує більше підтримки, щоб продовжувати опір.

Глава європейської дипломатії закликав країни Європи усвідомити небезпеку, яка випливає з цього конфлікту. Він висловив здивування щодо страху європейців перед можливим згортанням американської військової допомоги у разі перемоги Трампа. За його словами, європейські країни повинні бути більш активними в розумінні значення цього конфлікту для їх безпеки.

Джерело: Букви