Японія скликає нараду з нацбезпеки через запуск ракети КНДР

Японія викликає раду нацбезпеки через запуск ракети КНДР, повідомив прем'єр-міністр Фуміо Кісіда. За його словами, наразі немає інформації про збитки, і влада очікує детального звіту щодо цього інциденту. Про це повідомляє Reuters.

"Північна Корея здійснила пуск балістичної ракети. Я наказав надавати оперативну інформацію населенню та забезпечити безпеку. Поки немає повідомлень про збитки для Японії. Незабаром отримаю детальну інформацію, будемо уточнювати ситуацію і скликати засідання ради національної безпеки," - зазначив прем'єр.

Раніше КНДР запустила балістичну ракету у бік Японії. У Міністерстві оборони Японії повідомили, що ракета продовжувала польот протягом більш як 12 хвилин після запуску, що може свідчити про її велику дальність. За їхніми словами, це вже другий запуск ракети з боку КНДР за останню добу - недавно Пхеньян вже здійснив пуск ракети, яка пролетіла близько 400 кілометрів на максимальній висоті 50 кілометрів і потім впала в Японське море на схід від Корейського півострова поза винятковою економічною зоною Японії.

Північна Корея прокоментувала це як військові навчання Південної Кореї та Сполучених Штатів, які відбулися на півдні Корейського півострова, але поза межами Північної Кореї.

Нагадаємо, Північна Корея заявила про намір запустити найближчим часом більше "супутників-шпигунів" для збору інформації про військову діяльність своїх ворогів.