Армія Ізраїлю просунулася вглиб Гази й руйнує тунелі – ЗМІ

Речник Збройних Сил Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі повідомив, що наземні сили продовжують просуватись усередину міста Газа, поглиблюючи тиск на нього. Особлива увага зосереджується на твердині ХАМАСу, розташованої в цьому місті.

За словами Хагарі, ЦАХАЛ застосовує авіаудари і спеціальні операції, завдяки чому було нейтралізовано декілька полевих командирів ХАМАСу. Це дуже обтяжує здатність ХАМАСу контратакувати.

Також Хагарі зазначив, що інженерно-технічні сили постійно знищують тунелі ХАМАСу, знаходячи їх і використовуючи відповідні засоби і пристрої.

Раніше президент США Джо Байден разом з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху обговорили можливість проведення «гуманітарних пауз» в бойових діях між Ізраїлем і ХАМАСом.

За останніми даними, армія Ізраїлю готується до бойових дій у зимовий період і обладнує свої військові частини спеціальним зимовим спорядженням. Ця процедура вже почалась і триватиме на всіх кордонах країни.

На замітку, Ізраїль став першою країною у світі, яка зуміла збити балістичну ракету в космосі. Цю ракету запустили хусити з Ємену і вона пролетіла понад 1600 км, намірявшись на місто Ейлат. Але завдяки системі протиракетної оборони Arrow, ізраїльські військово-повітряні сили здолали відбити ракету за межами атмосфери Землі.

Також варто зазначити, що запаси продовольства в Секторі Гази на даний момент мають дуже низький рівень, що становить значну загрозу.