Байден про США і Україну: "Скоро я виголошу велику промову"

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден заявив, що він знає, що більшість членів Палати представників Конгресу продовжують підтримувати Україну.

Байден сказав, що скоро виголосить велику промову. Про це повідомив "Голос Америки".

Відповідаючи на запитання щодо Конгресу, Байден сказав:

"Я знаю, що більшість членів Палати представників і Сенату від обох партій заявляли, що вони підтримують фінансування для України. Дуже скоро я виголошу велику промову з цього питання. І чому це критично важливо для Сполучених Штатів і наших союзників, щоб ми дотрималися свого зобов'язання".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Раніше у Палаті представників Конгресу США відправили у відставку спікера Кевіна Маккарті.

Відставка відбулася через кілька днів після того, як законодавці не включили нових коштів для України в законопроєкт про бюджет на наступний рік.

Тимчасовий бюджет США жодним чином не зупинить надходження допомоги до України, яку оголосили раніше, прокоментували в МЗС України.

У вересні президент України Володимир Зеленський їздив у Вашингтон, де зустрівся із Байденом. Відносини України і США є продуктивними, сказав президент після поїздки за океан.

Зеленський мав дуже відверті і щирі розмови з Байденом і республіканським та демократичним крилом у Конгресі, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.