«Батьківщина» блокує законопроєкт про медичний канабіс – нардепка Стефанишина

Учора на засідання Верховної Ради нардепи від партії "Батьківщина" заблокували законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні. Про це повідомила Ольга Стефанишина, депутат від партії "Голос".

За словами Стефанишини, законопроєкт передбачав багато поправок, які були обговорені із різними зацікавленими сторонами протягом трьох місяців.

Депутат пояснила: "Ми хотіли, щоб закон почав працювати одразу, як Кабінет Міністрів ухвалить всю підзаконну нормативну базу. Таким чином, вже наступного року пацієнти могли б отримати потрібні ліки та зменшити свої страждання".

Проте під час розгляду закону було враховано лише "найважливіші" поправки, але їх складає практично третина від загальної кількості - 226. Ці поправки належать партії "Батьківщина" і, за словами Стефанишини, їх лідерка Юлія Тимошенко, яка виступає проти легалізації, разом з колегами хочуть включити на розгляд.

Депутат зазначила: "Це щоб втомити залу та заблокувати закон. Це понад 400 хвилин робочого часу Ради, а насправді - два дні безсенсовного гри: коли поправки вносять на голосування без особливої мети, аби просто затягнути час і не дозволити закону пройти".

Кілька тижнів тому Верховна Рада мала можливість ухвалити законопроєкт про легалізацію медичного канабісу.

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я рекомендував прийняти законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. Зазначається, що комітет розглянув понад 800 поправок і погодив законопроєкт N7457 "Про регулювання обігу рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності" для другого читання.