Білий дім розповів про пріоритетне озброєння для України у майбутніх пакетах допомоги

Америка зміцнюватиме протиповітряну оборону України

Пріоритетом у формуванні майбутніх списків пакетів з озброєнням для України є зміцнення протиповітряної оборони. Про це заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу у Вашингтоні. Штати хочуть зробити системи і засоби ППО основними у переліку постачання озброєння для української сторони з урахуванням російських повітряних атак, - зазначив Кірбі

Реалізація цього плану передбачається щойно буде відновлена передача Україні пакетів допомоги з боку адміністрації президента США. Варто зазначити, що наразі Вашингтону не вистачає фінансування для цього.

США без коштів для допомоги Україні

Адміністрація Сполучених Штатів не має можливості надавати Україні нові пакети військової допомоги. Однак, попри це, американські військові продовжують працювати з уже переданою Україні зброєю, гарантуючи, що вона використовується згідно з призначенням.

Сполучені Штати продовжують переговори щодо фінансування для України

У Верхній палаті Сенату США відбуваються переговори по фінансуванню, яке передбачає надання коштів для України. Хоча прогрес є, голосування за відповідний законопроєкт відбудеться у наступному році.

У зв'язку з цим, Сенат відклав святкові канікули, заплановані на цей період, щоб продовжити роботу щодо допомоги Україні. Проте пропозиція щодо продовження роботи обидвох палат Конгресу США на тиждень була відхилена. У Білому домі вважають, що важлива робота повинна бути здійснена перед святами, і республіканці не повинні повертатися додому до закінчення цієї справи.

США не змінюють свою стратегію щодо підтримки України

Речник Державного департаменту США Метью Міллер спростовує інформацію ЗМІ про те, що американська стратегія підтримки України відносно російської агресії була змінена.