Білорусь розпочала військові навчання поблизу кордону з Польщею, Литвою і Україною

Білорусь розпочала маневри у прикордонних регіонах

Збройні сили Білорусі розпочали маневри в регіонах, що межують з Україною, Литвою та Польщею. У рамках комплексної перевірки територіальної оборони Гомельської області будуть проведені навчання з силами територіальної оборони Рогачевського і Кормянського районів, а також у Вороновському районі Гродненської області.

Під час навчання заплановано відпрацювати питання охорони та оборони об'єкта територіальної оборони, а також участі в забезпеченні заходів воєнного стану із залученням добровольців народного ополчення

Також у Міноборони повідомили, що в період до 26 квітня пройде навчальний збір із військовозобов'язаними територіальних військ під керівництвом голови Вілейського райвиконкому Мінської області. В рамках збору буде проведено прийом військовозобов'язаних територіальних військ та їхнє забезпечення із залученням місцевої бази мобілізаційного розгортання.

Поки немає даних про формування російських ударних груп на території Білорусі, а також про значну активність на кордоні з Україною. Режим контртерористичної операції оголошений у Лельчицькому районі Гомельської області, який межує з Україною.