Битва за Часів Яр: The Wall Street Journal пояснила, чим небезпечна втрата контролю над містом

Українські воїни чекають на зброю союзників

Урядовий стратегічний приз Часів Яр, розташований над Бахмутом, є об’єктивним стратегічним місцем для Росії, і вона робить все можливе, щоб отримати контроль над ним. Зараз українські воїни очікують на підтримку союзників та зброю, а ворожі сили продовжують атакувати їхні укриття та вибухівки ракетами вражають будь-що, що рухається. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Українські війська, які значно чисельно та за озброєнням поступаються російським, продовжують боротися за утримання Часового Яру, внаслідок чого вони сподіваються отримати нову зброю зі США. Це місто має велике значення, оскільки при його контролі ворог буде мати вогневий контроль над кількома іншими містами.

«На кожен артилерійський снаряд, випущений Україною, Росія випускає 10, і солдати кажуть, що співвідношення стає дедалі гіршим. На лінії фронту, яка пролягає полями і селами на схід від Часів Яру, росіяни несуть важкі втрати, але неухильно просуваються вперед. Усередині міста Москва знищує будівлі, в яких могли б сховатися українці, використовуючи ту саму стратегію, яку Росія застосувала в Бахмуті, за винятком того, що планерні бомби дозволяють їм робити це набагато швидше в Часовому Ярі», - пише видання.

Українські командири впевнені, що їхня територія може бути захищена, особливо якщо вони отримають підтримку та нову зброю від США. Проте ЗСУ все ще стикаються з іншими проблемами, які залежать від американської допомоги.

Українські військові виснажені від безперервних боїв і Київу не вистачає нових солдатів для їх заміни. Тому вони змушені проводити на передових позиціях більше часу, аніж розраховувалося, що призводить до швидкого вичерпання їх запасів їжі, води та медикаментів. Збройні безпілотники також атакують транспортні засоби, що постачають матеріальну допомогу та нові військові сили на передову. Крім того, поранені солдати не можуть одержати медичну допомогу та евакуацію через обстріли та небезпеку на дорогах.

Згідно з даними американського Інституту вивчення війни, російські сили недавно продовжили свою агресію в Очеретиному та Георгіївці. Ворог також заявив про захоплення Новомихайлівки, хоча насправді вона все ще перебуває під контролем українців попри важкі бої.

Інформація про стан війни

Війна Росії проти України триває вже 791-й день і протягом останньої доби відбулося 101 бойове зіткнення. Ворог здійснив п'ять ракетних та 77 авіаційних ударів, а також 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Силові структури України також завдали ударів противнику, а саме по особовому складу, озброєнню та важливим об'єктам.