Блінкен анонсував відставку Нуланд: хто її замінить

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд покине свою посаду через кілька тижнів

За інформацією "Укрінформ", держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив 5 березня, що Вікторія Нуланд, заступник держсекретаря США з політичних питань, збирається покинути свою високу посаду у МЗС США найближчим часом.

Обов'язки заступника Держсекретаря США з політичних питань з времені відставки Нуланд тимчасово виконуватиме заступник держсекретаря з управління Джон Басс.

"Термін перебування Торії (Нуланд, - ред.) закінчується трьома з половиною десятиліттями чудової державної служби під керівництвом шести президентів та десяти державних секретарів", - заявив Блінкен.

Блінкен також зазначив, що Нуланд була втіленням зобов'язання президента Байдена повернути дипломатію до центру зовнішньої політики США і відродити глобальне лідерство своєї країни.

Вікторія Нулан розпочала кар'єру як робітниця Консульства США в Гуанчжоу, Китай. Вона прослужила на різних посадах, включаючи спікера Держдепу, керівника апарату держсекретаря, спецпосланницю та посла. Останні три роки вона займалась вирішенням складних криз та посиленням альянсів і партнерств США у різних регіонах.

"Але її головні досягнення полягають в її лідерстві в питаннях України. Вона незамінна у протистоянні повномасштабному вторгненню Путіна, створенні глобальної коаліції для завдання стратегічного провалу та надання допомоги Україні у міцному відродженні", - підкреслив Блінкен.