Британська розвідка розкрила, як Путін хоче використати «вибори» на окупованій території

Згідно з зведенням міністерства оборони Великої Британії, Росія збирається використовувати так звані "вибори" президента Росії на тимчасово окупованих територіях України, щоб створити враження легітимності свого вторгнення.

На початку цього місяця Центральна виборча комісія Росії оголосила, що голосування за "вибори" президента РФ в березні 2024 року відбудуться на окупованих територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України. Це сталося після того, як ці території були включені до числа російських суб'єктів на регіональних виборах у вересні 2023 року.

За даними британської розвідки, існує велика ймовірність, що голосування на окупованих територіях буде ні вільним, ні чесним.

Російська влада майже напевно спрямовує всі зусилля на досягнення очікуваних результатів у цих регіонах, оскільки таким чином вона намагається створити враження легітимності свого вторгнення. Ймовірно, російська адміністрація буде використовувати різні методи, такі як фальсифікація результатів голосування та залякування виборців, щоб забезпечити перемогу російського президента Володимира Путіна на цих територіях.

Нагадаємо, що Рада Федерації Росії визначила дату виборів президента на 17 березня 2024 року.

Сам Путін заявив, що реформа Конституції РФ у 2020 році, яка дозволила йому обнулити свої терміни та залишатися при владі до 2036 року, була "необхідною".