Британська розвідка розкрила, як Путін намагається захистити Москву після заколоту Пригожина

Російський диктатор Володимир Путін після спроби перевороту групою "Вагнер" у червні 2023 року намагається захистити Москву, створюючи нові військові структури.

У листопаді 2022 року Путін затвердив створення Сил безпеки уряду Москви - нової організації для охорони столиці.

З липня 2023 року ця структура набула більше воєнізованого характеру, отримавши дозвіл на використання вогнепальної зброї. Ймовірно, було залучено деяку кількість новобранців з запланованої чисельності 15 тисяч людей.

За даними британської розвідки, ця нова структура є ще одним прикладом давньої російської традиції мілітаризації: збільшення кількості збройних організацій поза регулярними збройними силами. Однак Сили безпеки уряду Москви, ймовірно, підсилилися відповідно до побоювань щодо готовності місцевих сил безпеки Москви перед атакою бунтівних військ групи "Вагнер" у червні 2023 року.

"Проєкт також дає москвичам можливість виконувати "патріотичні" обов'язки під час воєнного часу, не служачи на фронті в Україні. Мер Москви Сергій Собянін зміг обмежити прямий вплив конфлікту на достатньо забезпечене населення столиці. Більшість російських втрат в Україні - з найбідніших провінційних регіонів ", - зазначає міністерство оборони Британії.

Нагадаємо, що 23 серпня у Тверській області РФ розбився бізнес-джет лідера ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Усі пасажири та члени екіпажу загинули. Серед них, як повідомляють, був і сам кухар Путіна. Росавіація опублікувала повний список пасажирів та членів екіпажу літака Embraer-135.

Читайте також:

  • Смерть Пригожина і доля "Вагнера". Що відомо про гучну авіакатастрофу в РФ
  • Путін хоче припинення вогню?