Буде відповідь кожному російському вбивці: Зеленський про знищення Су-34 ворога

Зеленський: "Знищення ворожих літаків - нагадування російським льотчикам"

Президент Володимир Зеленський заявив, що знищення українськими воїнами трьох російських винищувачів-бомбардувальників Су-34 є нагадуванням російським льотчикам про те, що Україна відповість на вторгнення. Про це глава держави заявив у вечірньому зверненні.

«Дякую нашим воїнам, які знищили одразу три російські «сушки». На південному напрямку – на нашій Херсонщині. Результат наших Повітряних сил та безпосередньо Одеської зенітної ракетної бригади. Дякую вам, хлопці! І хай кожен російський льотчик точно знає, що буде наша відповідь кожному російському вбивці: жоден з них не залишиться безкарним», – зазначив Зеленський.

Сьогодні, 22 грудня, українські захисники знищили на південному напрямку три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34. Експерти вважають, що ці літаки є важкими багатоцільовими винищувачами з високим навантаженням. Вони відрізняються від інших моделей своєю маневреністю.

Протягом останньої доби війни РФ проти України, було зафіксовано 60 бойових зіткнень. Російські війська здійснили один ракетний і 33 авіаційних удари, а також 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.