Бюджет США без допомоги Україні: Байден висловився

Президент США Джо Байден привітав ухвалення Конгресом законопроєкту щодо уникнення "шатдауну" і при цьому наголосив на необхідності забезпечити допомогу Україні.

Про це йдеться у заяві президента, оприлюдненій після голосувань бюджетного законодавства у Конгресі, передає "Укрінформ".

"Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Палаті представників і Сенаті проголосувала за те, щоб уряд залишався відкритим, запобігши непотрібній кризі, яка завдала б зайвого болю мільйонам працьовитих американців", - зазначив Байден.

Президент США наголосив, зо завдяки законопроєкту військові продовжать отримувати зарплату, не буде затримок в аеропортах, мільйони жінок і дітей продовжать отримувати продуктову допомогу.

"Це гарна новина для американського народу", - вказав він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Байден нагадав, що кілька тижнів радикальні республіканці у Палаті представників намагалися відійти від цієї угоди. Вони вимагали різких скорочень, які стали б руйнівними для мільйонів американців. Ці спроби провалилися.

Та сама група республіканців завадила ухваленню пакета допомоги Україні.

"Хоча спікер і переважна більшість Конгресу були непохитними у своїй підтримці України, у цій угоді немає нового пакета фінансування для її продовження. Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана",- підкреслив президент США.

При цьому Байден висловив сподівання, що спікер Кевін Маккарті забезпечить підтримку, необхідну Україні.

Законопроєкт про тимчасове фінансування уряду на 45 днів без додаткового пакета допомоги Україні схвалив Сенат Конгресу США слідом за Палатою представників.

Законопроєкт підтримали 88 сенаторів. Документ забезпечить фінансування бюджетних установ США впродовж наступних півтора місяця за рівнем попереднього фінансового року.