Чехія повідомила хорошу новину щодо українських військових

Уряд Чехії отримав підтримку від палати депутатів у продовженні навчання українських військових наступного року. За це рішення проголосували 129 з 150 парламентарів. Про це повідомляє "Чеське радіо".

За даними міністра оборони Яни Чернохової, вже близько 3500 українських військових пройшли навчання в Чехії, а ще 500 були навчені чеськими інструкторами в Польщі. Умовою було обмеження кількості іноземних військовослужбовців на території Чехії до 800, як це було в попередньому році.

Прийняте рішення дозволить не тільки залишитись в Чехії українським військовим, але й солдатам з країн-членів Євросоюзу та НАТО. Це також сприятиме поліпшенню підготовки чеських військових частин.

Раніше стало відомо, що Чехія не зможе постачати зброю до України, однак уряд знайшов альтернативні шляхи.

Крім того, уряд Чехії схвалив "заморозку" російської державної власності у країні. Міністр закордонних справ Ян Ліпавський повідомив, що орендарі будівель можуть залишитися, але їм доведеться переказувати гроші на рахунок, який підлягає санкціям. Вони мають використовувати ці гроші для ремонту будівель з метою збереження майна.