Через борги перед «Укренерго» електростанції, які допомагають підтримувати енергосистему, не отримають кошти, – Кудрицький

Електростанції, унаслідок своїх боргів перед компанією "Укренерго", працюють в умовах фінансового дефіциту, неодержуючи потрібних коштів для нормального функціонування. Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Він підкреслив, що борги перед "Укренерго" складають 60 млрд грн, у той час як сама компанія заборгувала 50 млрд грн іншим учасникам енергетичного ринку.

Кудрицький пояснив: "Коли нам боржать, той хтось з протилежного боку неодержує ці кошти. Зазвичай цим хтось є електростанції, які виробляють електрику для енергосистеми і допомагають збалансувати її роботу, коли потрібно збільшити потужність виробництва."

Голова "Укренерго" наголосив, що борги перешкоджають нормальній роботі та підготовці до опалювального сезону.

Кудрицький зазначив: "Тому вирішення проблеми з боргами є дуже важливим, принаймні для того, щоб припинити накопичування боргів і стабілізувати ситуацію з ремонтами та запасами палива, як на найближчі тижні-місяці, так і в загальній перспективі".

Раніше Президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО щодо підвищення стійкості енергосистеми, де основним пріоритетом виставлено питання заборгованостей.