Чи їстівна в бананах чорна верхівка плоду. Дослідники поставили крапку

Банан вважається дуже популярним фруктом, який споживають майже всі. Багато людей, коли розкривають плід, викидають чорну грудочку на "верхівці" в смітник, та вважають, що вона не придатна для їди.

Але насправді ця чорна грудочка є повністю їстівною і не має жодних негативних наслідків, якщо її випадково з'їсти. Зазвичай її відкидають через її жорстку текстуру та гіркий смак.

Науковці вирішили з'ясувати походження цієї частини банана, щоб врешті-решт поставити крапку в дискусіях. За даними IFLScience, чорна і неприємна грудочка в банані не виникає від його насіння, а є залишком квітки, з якої зростає сам банан.

Також важливо зазначити, що банани зростають на деревах у вигляді грона. "Верхівка" плоду, де знаходиться чорна грудочка, є його коротким кінцем, а "низ" - стеблом. Багато людей очищають банан, відламуючи його плодоніжку, при цьому неприємна грудочка залишається в кінці.

За словами професорки Кетрін Мілтон з Каліфорнійського університету в Берклі, спеціалізуючоїся на приматах, "банан є культивованим фруктом, яким харчуються виключно люди. Дикі мавпи його не споживають, якщо тільки не мешкають поруч з людьми, де висаджено банани".

Люди, які страждають на цукровий діабет, часто уникають споживання фруктів через їх високий вміст цукру.

Наприклад, не рекомендується їсти стиглі банани, хурму, манго. Велику кількість цукру містять також кавуни.