Чи прийматиме Росія чемпіонат Європи з водних видів спорту? Відповідь Європейської федерації

European Aquatics реагує на заяву Володимира Сальнікова

Європейська федерація водних видів спорту (European Aquatics) висловила свою позицію щодо заяви президента Всеросійської федерації плавання Володимира Сальнікова. Він стверджував, що European Aquatics пропонувала провести Чемпіонат Європи 2028 року в Казані.

European Aquatics взяли до уваги коментарі президента Всеросійської федерації плавання пана Володимира Сальникова щодо надання прав на проведення чемпіонату Європи з водних видів спорту 2028 року.

Зазначимо, що Казань була визнана господарем Чемпіонату Європи з водних видів спорту 2024 року, але через конфлікт в Україні ця подія була перенесена. Зараз йдуть перемовини з Федерацією плавання Росії, з якою є угода, і їм було повідомлено, що Казань не може бути господарем заходу, доки триває збройний конфлікт.

Париж-Сен-Дені остаточно затверджено як місце проведення Чемпіонату Європи з водних видів спорту 2026 року, оскільки Франція виконала всі організаційні вимоги і надала переваги, що мають велике соціальне значення для спорту.

Хоча триває діалог з Російською федерацією плавання, European Aquatics дотримується правил, які не дозволяють проводити міжнародні змагання з водних видів спорту в Росії поки триває війна. Ми уважно стежимо за ситуацією та розглядаємо всі можливості щодо подальших подій.