Чи втратить Суркіс звання почесного громадянина Харківщини?

На найближчій сесії Харківської обласної ради буде розглянуто питання про позбавлення народного депутата Григорія Суркіса статусу "почесний громадянин області". У такому рішенні переконали організація "Хартія" та 13-та бригада Нацгвардії "Хартія".

Проте народний депутат від "Батьківщини" Андрій Кожемякін на власний ризик виступив на підтримку Суркіса, намагаючись зберегти йому звання "почесний громадянин Харківщини".

Блок галереї

Це виникає дивна ситуація, коли прибічник Юлії Тимошенко проявляє цікавість до депутата від ОПЗЖ. Чому Кожемякін виявив раптове занепокоєння думкою харків'ян про Суркіса? Чому генерал СБУ підтримав депутата від ОПЗЖ? Як Суркісу вдалося отримати захист з боку генерала та одного з керівників іншої політичної партії?

Здається незрозумілим, що Кожемякін діє в інтересах Суркіса, оскільки останній є достатньо впливовою фігурою і може захищати свої інтереси самостійно.

Сподіваюсь, що Харківська обласна рада прийме рішення по Суркісу без впливу з боку Києва, бо всі депутати мають визначитись у своєму ставленні до політиків, які сприяють Росії.