Чим насправді є банани, огірки та помідори - відповідь здивує

Багато з нас помилково називають фруктами чи овочами те, що насправді є ягодами, наприклад, банани, помідори, баклажани чи виноград. За визначенням з видання Mirror, ягода - це плід, що походить з однієї зав'язі і має м'яку шкірку та м'ясисту середину. Тому полуниці чи малини, хоча їх і часто називають ягодами, насправді такими не є.

Саме слово "ягода" стало вжитим задовго до ботанічної класифікації. Тому полуницю інколи називають ягодою, хоча технічно вона не входить в цю категорію, оскільки походить з квітки з декількома зав'язями. Банани, виноград, ківі, баклажани, помідори, авокадо, огірки та гарбузи - усе це також ягоди.

Загалом, ягоди складаються з м'якої зовнішньої оболонки, середини та насіння. Наприклад, банани мають м'яку шкірку, м'ясисту середину та насіння в центральній, внутрішній частині плоду. Ці характеристики також відповідають іншим ягодам, таким як виноград, ківі, баклажани, помідори, авокадо, огірки та гарбузи.

Важливо відмітити, що не всі фрукти відповідають ботанічним критеріям для того, щоб бути ягодами. Ягода - це лише одна з загальних категорій фруктів. Як пише видання, "все, що ми вважаємо ягодами, насправді є фруктами, але не всі фрукти можна вважати ягодами".

Багато з нас часто їдять банани, і багато хто викидає чорну грудочку на вершині плоду, не споживаючи її. Але насправді немає нічого поганого в цій грудочці. Вона їстівна і не призведе до будь-яких проблем, якщо випадково буде з'їдена.