Чим насправді є банани, огірки та помідори - відповідь здивує

Часто ми помилково називаємо фруктами або овочами те, що насправді є ягодами, такими, як банани, помідори, баклажани чи виноград. Термін "ягода" використовується науковим виданням Mirror для опису плодів, які походять з однієї зав'язі й мають м'яку шкірку та м'ясисту середину. Таким чином, полуниця і малина насправді не є ягодами.

Водночас, слово "ягода" стало вжитком задовго до появи ботанічної класифікації. Тому ми продовжуємо називати полуницю ягодою, хоча технічно це не зовсім вірно, оскільки вона походить з квітів з декількома зав'язями. Основна характеристика ягід - це наявність м'якої зовнішньої оболонки, середини та насіння. Банани, виноград, ківі, баклажани, помідори, авокадо, огірки та гарбузи відповідають цим критеріям та також вважаються ягодами.

Загалом, багато фруктів вважаються ягодами з точки зору класифікації, але не всі фрукти є ягодами з ботанічної точки зору. Таким чином, термін "ягода" використовується в широкому значенні для опису різних плодів.

Багато людей, коли розпаковують банан, викидають чорну грудочку на "верхівці" у смітник, вважаючи, що вона непридатна для споживання. Насправді, ця чорна грудочка повністю їстівна і не має жодних негативних наслідків, якщо її ненароком з'їсти.