Чому серіали називають "мильними операми"

В США відбулася прем'єра першої "мильної опери" - серіалу "Далекий пагорб" 2 жовтня 1946 року. Спонсорами телесеріалів того часу були миловари.

Назва серіалів "мильними операми" походить від того, що в перших телесеріалах розміщувалася реклама таких компаній-виробників мила, як Procter Gamble, Colgate-Palmolive та Lever Brothers. Перші мильні опери почали виходити на радіо по буднях у денний час, коли біля радіоприймачів були переважно домогосподарки, їхня цільова аудиторія.

Серіал про життя родини фермерів "Далекий пагорб" знімали два роки. У тиждень по 2-3 серії, вартість кожної усього триста доларів. Сценаристи під час зйомок дописували сценарій, актори не встигали вивчити свою роль. Тексти монологів писали на плакатах і показували за камерою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

У вересні 2009-го на американському каналі CBS показали останній епізод мильної опери "Дороговказне світло". Сюжет багатосерійної стрічки розгортається навколо священика з передмістя вигаданого американського міста Спрінгфілд. Преподобний Рутлендж залишав на своєму вікні запалену лампу символ того, що заблукалим у його будинку завжди нададуть допомогу. З цим пов`язана і назва фільму.

Це найтриваліший серіал в історії телебачення. Транслювався 72 роки. Прем'єра відбулася 1937-го. 15 років "Дороговказне світло" виходило в ефір лише як радіошоу. Сценарій шоу написала шкільна вчителька Ірна Філіпс, базуючись на власному життєвому досвіді.

12 січня 1981 року відбулася прем'єра серіалу "Династія" на телеканалі Ай-Бі-Сі. Це найбільш успішний серіал за всю історію американського телебачення, одну його серію водночас могли дивитися більше 100 млн глядачів по всьому світі.