Чому стався збій «Дії» у фіналі нацвідбору на Євробачення? Коментар Мінцифри

Збій в застосунку "Дія" під час фіналу Нацвідбору на Євробачення-2024

Під час трансляції фіналу Національного відбору на Євробачення-2024 сталася проблема з застосунком "Дія", де українці повинні були віддати голос за свого фаворита для представлення нашої країни на пісенному конкурсі в Швеції. За словами комунікаційниці Мінцифри Олесі Лісовської, хакери не мають нічого спільного з технічним збоєм.

Представниця міністерства повідомила, що проблема в "Дії" виникла через велику кількість запитів від бажаючих проголосувати. Система не впоралася з таким навантаженням.

Михайло Федоров, очільник Мінцифри, заявив, що під час голосування було зафіксовано рекордну кількість користувачів за всю історію існування "Дії". Українці робили 15 тисяч запитів за секунду, що є значно більше, ніж у минулому році, коли було всього лише 800 запитів за секунду. Це призвело до величезної черги.

Продовження голосування нацвідбору "Євробачення"

Голосування за переможця нацвідбору "Євробачення" триватиме до 4 лютого, 19:00. Це стало необхідністю через збій в застосунку "Дія".

Варто зазначити, що трансляція Національного відбору Євробачення-2024 цього року була помітна не лише через проблеми з голосуванням у застосунку "Дія". В інтернеті обговорюють ще кілька нюансів під час ефіру.

Учасники та ведучі нацвідбору

Ведучими нацвідбору стали співачка Юлія Саніна, гуморист Василь Байдак та ведучий Тімур Мірошниченко. Суддівську комісію представляли Андрій Данилко, Джамала та Сергій Танчинець, хоча останній ніякого стосунку до конкурсу не мав.

Також відомо, що співачка Skylerr вирішила зняти свою кандидатуру з конкурсу на Євробачення-2024.

Читайте також:

  • Збій "Дії" під час фіналу нацвідбору на Євробачення: мережа вибухнула мемами
  • Євробачення-2024: скільки грошей витратила Україна і як відреагувала мережа
  • Чому так багато Тіни Кароль? Мережа обговорює проколи ефіру відбору на Євробачення