Чорноморський флот РФ втратив третину кораблів, - Плетенчук

Україна продовжує завдаючи втрат Чорноморському флоту Росії

Чорноморський флот Росії втратив близько третини своїх кораблів з початку повномасштабної війни. За словами Дмитра Плетенчука, речника ВМС України, Україні є ще багато роботи.

У телемарафоні Плетенчук повідомив: "Якщо говорити цифрами, то Чорноморський флот РФ втратив третину своїх кораблів. Але важливим є якість. У нас є ще що покращувати, особливо щодо носіїв крилатих ракет, яких у них є десяток у Чорному морі".

Плетенчук наголосив, що завдяки роботі Сил оборони України, цивільне судноплавство у Чорному морі було відновлено, проти того, що Росія намагалася блокувати на початку повномасштабної війни. Це дуже важливо для українського експорту.

Плетенчук підкреслив, що загрози Росії у Чорному морі є проблемою для України, особливо на фоні втрат флоту. Російські літаки постійно присутні в Чорноморському регіоні, а окупанти посилили авіаційну складову.

Зазначимо, що Україна завдала непоправних втрат Чорноморському флоту Росії, зокрема, знищивши ракетний катер "Івановець", який був унікальним і коштував багато мільйонів доларів. Росія втратила кілька одиниць флоту, зокрема катер "Раптор" та десантний корабель "Саратов". Важливою втратою стало знищення останнього в порту окупованого Бердянська.