Чутки про звільнення Залужного, переговори з Сійярто. Головне за 29 січня

29 січня відбулись такі події, як переговори з угорським міністром закордонних справ Петером Сійярто в Ужгороді, чутки про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та продовження ЄС економічних санкцій проти Росії.

Переговори з Сійярто в Ужгороді

Сьогодні, 29 січня, керівник Офісу президента Андрій Єрмак, а також міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провели переговори з угорським міністром закордонних справ Петером Сійярто, який прибув до Ужгорода. Україна висловила подяку Угорщині за гуманітарну допомогу та підтримку українських біженців та поранених військовослужбовців. Основною темою переговорів була європейська інтеграція України, а також права національних меншин.

Чутки про звільнення Залужного

У мережі з'явилися чутки про звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного з посади. Інформацію про це поширили різні джерела, але Міністерство оборони України заспокоїло громадськість, заявивши, що ці чутки не відповідають дійсності. Президент Володимир Зеленський також підтвердив, що головнокомандувача ЗСУ не звільнили з посади.

Уряд зареєстрував два законопроєкти щодо перезавантаження БЕБ

Кабінет Міністрів зареєстрував два законопроєкти у Верховній Раді, які спрямовані на перезавантаження роботи Бюро економічної безпеки України. Перший законопроект стосується удосконалення роботи Бюро, а другий - змін до Кримінального процесуального кодексу з метою зробити роботу Бюро більш сприятливою для бізнесу.

До Києва прибули інспектори з Америки

До Києва прибули генеральні інспектори з міністерства оборони США, Держдепартаменту та USAID. Зустріч з представниками українського уряду та партнерами, виконавцями сприятиме підвищенню нагляду та підзвітності за допомогою США у сфері оборонної безпеки.

ЄС продовжив економічні санкції проти Росії

Рада ЄС продовжила на пів року економічні санкції проти Росії. Санкції продовжили до 31 липня 2024 року, і вони включають обмеження в торгівлі, фінансах, технологіях, промисловості та інших галузях.

Читайте також:

  • Удвічі більша за Монако. Журналісти показали секретну дачу Путіна (фото, відео)
  • Прем'єр-міністр Грузії йде у відставку
  • Латвійська євродепутатка близько 20 років працює на ФСБ – The Insider
  • Зеленський та Залужний з'явилися на публіці разом (фото)
  • Танки Leopard 2 виявилися непридатними для війни в Україні – Foreign Affairs