"Дякую за кожен результат" – Зеленський привітав розвідників

Президент Володимир Зеленський опублікував фото українських розвідників.

Він привітав з Днем воєнної розвідки України.

"Професійні. Сміливі. Непомітні для ворога. З вами Україна завжди на кілька кроків попереду. Дякую за кожен результат!" написав президент.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

7 вересня Україна відзначає День військової розвідки. Цей день офіційно встановили рік тому, 7 вересня 2022-го, указом президента України Володимира Зеленського.

Але професійне свято розвідників відзначали ще з 2007 року, коли відповідний наказ № 302 підписав на той момент міністр оборони Анатолій Гриценко.

Дата 7 вересня пов'язана з тим, що в цей день у 1992 році перший президент України Леонід Кравчук підписав указ про формування Управління воєнної стратегічної розвідки Міністерства оборони України.

У 1994 році усі функції розвідки остаточно об'єднало в собі Головне управління розвідки Міноборони (до того частина функцій належала Головному штабу ЗСУ).

Головне управління української розвідки під час повномасштабної війни все частіше стає приводом для "хороших" новин під час війни. Причиною цього є унікальні операції, які виконують розвідники.

Серед останніх спецоперація під кодовою назвою "Синиця". Тривала шість місяців. В результаті Україна виманила російський гелікоптер Мі-8АМТШ разом із вантажем. На тому вертольоті були й важливі компоненти для винищувачів Су-27 і Су-30СМ.

Також завдяки ГУР війна повертається на територію ворога. Все частіше в тому чи іншому російському місті лунають вибухи і атакують невідомі безпілотники. Це відбувалося в Бєлгороді, Брянську, Курську, Ростові-на-Дону, Пскові та неодноразово в Москві. У результаті повністю знищені кілька військово-транспортних літаків Іл-76, а ще є пошкоджені.