Де небезпечно ходити в навушниках

Багато заголовків у ЗМІ і Telegram-каналах починаються зі слов: "Потяг збив/задавив/переїхав", коли йдеться про випадки травмування пішоходів на залізниці. Про це повідомляє Укрзалізниця.

Усередині багато причин, які призводять до трагічних випадків:

  • перетин колій у невстановленому місці;
  • перестрибування між платформами;
  • перебування на залізничних об'єктах у нетверезому стані;
  • ходіння по колії, особливо в навушниках.

Укрзалізниця закликає переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях. Як повідомляють, перед переходом у встановленому місці траплінг потрібно впевнитись у відсутності поїзда, а на переїздах слухати звукові сигнали потяга, стежити за світловою та звуковою сигналізацією і положенням шлагбаумів.

Також, суворо заборонено переходити через колії перед потягом, що наближається, а також одразу після проходу поїзда, не переконавшись, що по сусідніх коліях не рухається інший транспорт.

Укрзалізниця наголошує, що навушники можуть бути небезпечними, оскільки людина, яка носить їх, не чує звукові сигнали поїзда і не звертає увагу на довколишні об'єкти.

"Бережіть своє життя та здоров'я, переходьте колії відповідально", - закликає Укрзалізниця.

Крім того, Патрульна поліція нагадала водіям про правила проїзду залізничних переїздів після того, як водій Volkswagen Passat на Чернігівщині порушив правила дорожнього руху і потрапив у зіткнення з потягом на переїзді, в результаті чого загинула родина з двома дітьми.

Повідомлення скорочено