Деяким українцям можуть затримати пенсію: як цього уникнути

Українцям розповіли, як пенсіонеру можуть затримати пенсію та що робити

Прес-служба ПФУ повідомила про те, як українські пенсіонери можуть бути затримані у виплаті пенсії та що в такому випадку робити.

Згідно з повідомленням, пенсіонерам, які утратили статус внутрішньо переміщених осіб до 24 лютого 2024 року, було обов'язково потрібно зробити ідентифікацію особи до 31 березня цього року. Якщо цього не зробити, виплати можуть бути заморожені до тих пір, поки пенсіонер не підтвердить свою особу.

"Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 5 листопада 2014 року № 637 "Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам" пенсіонерам, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи до 24 лютого 2022 року та отримують пенсію в АТ "Ощадбанк", необхідно пройти фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року", – йшлося у повідомленні ПФУ.

Однак, навіть після 31 березня, пенсіонери можуть пройти ідентифікацію та відновити виплати. Доступними варіантами є проходження процедури у відділеннях ПФУ, в АО "Ощадбанк", через особистий кабінет на сайті Пенсійного фонду, через відеоконференцію з фахівцем або звернення до дипломатичних установ України.

Вже 224,8 тисяч осіб пройшли процедуру підтвердження особистості. Приблизно 161,6 тисяч пенсіонерів пройшли ідентифікацію в офісах ПФУ, а 0,4 тисяч осіб - в дипломатичних установах за кордоном.

Раніше було повідомлено про те, що в Україні зміняться правила підрахунку пенсійного стажу.