Великобританія підтримала енергетику України на тлі терористичних атак Росії

Велика Британія спрямує додатковий внесок в Фонд підтримки енергетики України у 20 мільйонів фунтів стерлінгів

Міненерго повідомляє, що Велика Британія зробить додатковий внесок у Фонд підтримки енергетики України на суму 20 мільйонів фунтів стерлінгів (23 млн євро). Ці кошти будуть використані на закупівлю необхідного обладнання для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури, посилення фізичного захисту та забезпечення резервного живлення, включаючи генератори та розподілену генерацію.

"Дякуємо Уряду Великої Британії за цю важливу підтримку. Ворог продовжує нищити українську енергетику. Допомога партнерів є вкрай потрібною для проведення ремонтів, відновлення пошкоджених об'єктів і збільшення маневрових потужностей до наступного опалювального сезону", - зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Цей додатковий внесок Великої Британії доповнює її попередні внески в Фонд, загальна сума яких становить 50 мільйонів євро. Загалом, зараз сума внесків до Фонду складає понад 433 мільйони євро.

Фонд підтримки енергетики України був створений у 2022 році за спільною ініціативою міністра енергетики Германа Галущенка та єврокомісарки з питань енергетики Кадрі Сімсон. Це унікальний механізм для консолідації допомоги від партнерів, які хочуть підтримати українських енергетиків у забезпеченні стабільного енергопостачання під час військової агресії РФ.