В Україну йде антициклон Thomas із заморозками: синоптик розповіла, як зміниться погода

Західний антициклон на ім'я Thomas

Синоптик Наталія Діденко повідомила, що до України наближається західний антициклон з назвою Thomas. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбук.

Завтра, 9 травня, ми очікуємо суху сонячну погоду на значній частині Європейського континенту, включаючи Україну. Тому в усій країні не передбачається опадів, а небо буде малохмарним.

"Тим не менш, ясна погода вночі дозволить арктичній повітряній масі доїхати до України і вистудити повітря і навіть поверхню до заморозків. Тільки південна частина, Закарпаття та області Прикарпаття уникнуть заморозків", - попередила синоптик.

Але вночі 10 травня заморозки ще будуть у східній, північній та центральній частині України, а вже 11 травня вони закінчаться.

Завтра, протягом дня, максимальна температура повітря становитиме +11 до +17 градусів на більшій частині країни, +9 до +11 градусів на північному сході, +15 до +20 градусів на півдні та західній частині країни. У Закарпатті буде до +22 градусів.

У Києві 9 травня очікується свіже ясне погода без опадів. Вночі температура буде +2 до +5 градусів, заморозки на околицях. Вдень не буде надто тепло, +11, +12 градусів.

Раніше повідомлялося про дощі, грози та похолодання, які наближаються до України.