Європа анонсувала масштабні страйки транспортників: у яких країнах вийдуть на протест

Страйки на транспорті у травні розпочалися відразу в чотирьох країнах Європи. Це може призвести до скасування або затримки поїздів і авіарейсів. Кілька пасажирів можуть зіткнутися з проблемами під час подорожей. Про це повідомляє euronews.travel.

Страйки є регулярним явищем у Європі, оскільки працівники відмовляються від своєї праці, щоб боротися за кращу зарплату та умови. Такі демонстрації іноді плануються на місяці вперед, але інші оголошуються в останню хвилину. Тож завжди варто перевірити перед поїздкою», - нагадує видання.

Страйк машиністів у Великій Британії

Машиністи деяких найбільш завантажених приміських маршрутів Великої Британії оголосили страйк через оплату і умови праці. Члени профспілки ASLEF зупиняють тисячі поїздів з 7 по 9 травня 2024 року.

Мета страйку - порушити роботу 14 залізничних компаній в Англії, які контролюються урядом Великої Британії і належать до Rail Delivery Group (RDG). Більшість залучених операторів скасували всі рейси.

Зміни у роботі залізниці очікуються до 11 травня, оскільки члени профспілки машиністів ASLEF також беруть участь у страйку проти понаднормової роботи.

Також працівники найбільшого аеропорту Великої Британії - Хітроу - готуються до страйку. Страйк повинен був розпочатися 7 травня, але його відклали на два дні для переговорів. Якщо не буде досягнуто згоди, страйк триватиме з 9 по 13 травня, що може спричинити збої в роботі аеропорту.

Страйки в італійській залізниці

Хвиля страйків на залізниці в Італії впливатиме на поїздки в окремих регіонах. 10 травня заплановані регіональні страйки в Неаполі, 17 травня - у регіоні Фріулі-Венеція-Джулія, 27-28 травня - у Лігурії.

19 травня вибухне загальнонаціональний страйк, який вплине на поїздки поїздів Trenitalia та Trenord. Машиністи поїздів страйкуватимуть майже добу.

Страйк у французькій авіакомпанії

Протягом 8-12 травня французькі бортпровідники загрожують страйком. Очікується, що приймуть участь 90% бортпровідників. Страйк вплине на рейси іспанської авіакомпанії Vueling. Персонал вимагає переглянути умови праці.

Страйк у Ісландії

Працівники найбільшого аеропорту Ісландії - Кеплавік - планують страйкувати 9-12 травня, якщо не буде вирішений трудовий спір. Працівники служби безпеки планують зупиняти роботу протягом 4 годин щодня, що може призвести до збоїв в рейсах.

Нагадаємо, громадські та політичні рухи провели акції протесту на всій території Аргентини, включаючи район президентської резиденції в Олівос. Ліві партії, громадські організації та пікетувальники вийшли на вулиці 7 травня, щоб протестувати проти економічної політики уряду президента Хав'єра Мілея. Аргентина зараз переживає серйозну економічну рецесію. Інфляція зростає, а політика уряду щодо скорочення бюджету призвела до закриття установ, звільнень і скасування субсидій на комунальні послуги.