Деякі європейські країни хочуть пом'якшити санкції проти Росії – Reuters

Під час обговорення нового 12-го пакету санкцій було виявлено, що деякі країни-члени Європейського Союзу не згодні з положенням, що стосується обмеження реекспорту товарів до Росії. За інформацією агентства Reuters, деякі члени ЄС вважають, що це положення може призвести до негативних наслідків для світової торгівлі та не матиме бажаного ефекту.

За планом, експортери з ЄС мають ввести заборону на реекспорт товарів, що входять до списку митних кодів Єврокомісії. Цей список охоплює різні товари – від предметів повсякденного вжитку до товарів військового призначення.

Крім того, до законопроекту додали пропозицію щодо заборони використання санкційованих товарів для особистого користування через випадки їх вилучення на кордоні між РФ та ЄС.

Слід відзначити, що США також впроваджує свої обмеження, запроваджуючи тюремне ув'язнення за порушення обмежень цін на російську нафту.

Крім того, Європейська комісія пропонує заборонити російські алмази в рамках нового пакету санкцій. Прийняття цього рішення очікується найближчими днями.