Дітей з окупованого міста вивезли до Білорусі на "навчання" з військовими

Українські діти з окупованих районів Луганської області були вивезені до Білорусі для навчання з виживання в надзвичайних ситуаціях разом з білоруськими військовими, повідомляють білоруські ЗМІ.

У звіті, показаному на Державному телеканалі "Білорусь 4 Могильов", йдеться про відправку 35 дітей з міста Антрацит Луганської області до міста Могильов на сході Білорусі. За даними каналу, дітей навчали тому, як поводитися в екстремальних ситуаціях разом з білоруськими військовими.

"У звіті показано, як діти - деякі з них одягнені в спортивні костюми з російськими прапорами на рукавах - тримаються один за одного і закривають обличчя під час пожежних навчань", - пише видання.

Міжнародний кримінальний суд в березні 2023 року видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, звинувативши його в воєнному злочині - незаконній депортації дітей. Цей ордер зобов'язує 123 країни-члени суду арештувати Путіна і передати його до Гааги для суду, якщо він потрапить на їх територію. За звинуваченням кремля це відкинули.

Судячи за даними української прокуратури, росіяни незаконно вивезли з України понад 19 тисяч дітей.