Дощі та заморозки: в Україну суне циклон із Скандинавії

Нестійка погода протягом тижня

З 15 квітня в Україні очікується нестійка погода з коливаннями температури і атмосферного тиску. Південно-східні регіони залишатимуться в аномально теплій повітряній масі, тоді як на захід і північно-захід країни надійде холодне повітря. В другій половині тижня можливі заморозки як на землі, так і в повітрі.

Прогноз на понеділок

У понеділок, 15 квітня, в Україні очікуються дощі із грозами, особливо в західних регіонах. Вітер буде західним, швидкість становитиме 5-10 м/с, а в денні години на північ і схід країни можуть бути пориви вітру до 15-17 м/с. Температура повітря буде різною залежно від регіону.

Прогноз на вівторок та середу

У вівторок, 16 квітня, очікуються грозові дощі у більшості областей, за винятком півдня і центру України. В середу, 17 квітня, також нестихана погода з дощами. Температура повітря буде змінюватися виходячи з регіону.

Прогноз на четвер і п'ятницю

У четвер, 18 квітня, очікується дощова погода з можливими грозами в деяких регіонах. У п'ятницю, 19 квітня, можливі невеликі дощі у центральних і північних областях, а також на Закарпатті.

Прогноз на суботу та неділю

У суботу, 20 квітня, очікуються дощі в західних регіонах, а в Карпатах можливий мокрий сніг. В неділю, 21 квітня, погода буде нестійкою і дощовою на всій території України.

Протягом тижня температура повітря буде залежати від регіону, а ветер буде змінною напрямковістю і з різною швидкістю.

Згідно з попереднім прогнозом, 15 квітня температура повітря сягатиме до +21°.