Епіцентр пояснив, навіщо купив активи «Укргазбуду»

Компанія ТОВ «Епіцентр К» звернулася до Антимонопольного комітету України з проханням отримати дозвіл на придбання активів у вигляді єдиного майнового комплексу, який належить приватному акціонерному товариству «Укргазбуд».

За словами Юлії Чудновець, керівниці пресслужби Епіцентру, нерухоме майно компанії «Укргазбуд», яке знаходиться поруч із складськими приміщеннями Епіцентру на логістичному центрі «Калинівка», є предметом цікавості для компанії. З метою розширення складських приміщень, Епіцентр планує консолідувати активи, належні «Укргазбуду».

Відповідаючи на повідомлення, які з'явилися в ЗМІ про придбання «Укргазбуду» Епіцентром, Чудновець відзначила, що нерухоме майно та юридична особа «Укргазбуд» - це дві різні речі.

Зокрема, ЗМІ раніше повідомили, що Епіцентр придбав активи будівельної компанії «Укргазбуд», яка у 80-х роках була одним із світових лідерів у будівництві нафтогазохімічних об'єктів.

Укргазбуд було створено у 1946 році як «Трест Укртрубопроводстрой» і з 1991 року переіменовано на «Укргазбуд». З 1994 року ця компанія є акціонерним товариством. У своїй діяльності вона здійснювала будівництво за кордоном, зокрема в Росії, Білорусі, країнах Західної Європи, Близького Сходу та Африки, прокладаючи понад 50 тисяч кілометрів сталевих трубопроводів. Крім того, компанія займалася облаштуванням газових і нафтових родовищ, будівництвом підземних сховищ газу, насосних і компресорних станцій.

ТОВ «Епіцентр К» було створено в 2003 році і має найбільшу мережу торгових центрів в країні - Епіцентр і Нова Лінія. Зараз компанія налічує 72 діючих ТЦ. Власниками ТОВ «Епіцентр К» є Олександр Герега (51,3%), Галина Герега (47,97%) і Тетяна Суржик (0,73%).