ЄС розглядає санкції проти компаній за постачання збройних технологій до Росії

ЄС готує санкції проти компаній, які постачали заборонені товари до Росії

Європейський Союз розглядає можливість введення санкцій проти більш як десятка компаній, які закуповували заборонені товари та постачали їх до Росії. За даними Bloomberg, ці компанії розташовані в Росії, Туреччині, Об'єднаних Арабських Еміратах та Китаї. Вони імпортували європейські товари на мільйони євро, які використовувалися російськими військовими, незважаючи на торговельні обмеження ЄС.

Заборонені товари включали технології, пов'язані з навігаційними системами для ракет, антени та компоненти для військової техніки. Це обладнання більшістью було вироблене в ЄС та США. Ці постачання сприяли розвитку технологічної галузі в Росії та підтримували повномасштабну війну проти України.

Також ЄС розглядає введення санкцій проти китайських та гонконгських компаній, які надають Росії супутникові знімки.

Деякі з компаній, які можуть попасти під санкції, мають зв'язки з російськими та білоруськими фізичними та юридичними особами. Вони вже раніше потрапляли до чорних списків США. Також стало відомо, що США планують ввести санкції проти китайських банків з метою зупинити підтримку Китаєм російського військового виробництва.

Офіційні представники США повідомляють, що Китай є основним постачальником схем та деталей для літаків і машин. Завдяки допомозі Китаю Росія змогла відновити свої військово-промислові можливості.

ЄС готує 14-й пакет санкцій проти Росії

У ЄС вже розпочали розробку 14-го пакету санкцій проти Росії, який планують прийняти до початку літа. Віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс зазначив, що цей пакет міститиме широкий перелік обмежувальних заходів, спрямованих на боротьбу з обхідом санкцій. Зокрема, обговорюється вплив на морський сектор, де РФ намагається порушувати граничну ціну на експорт своєї нафти.

Крім того, ЄС має намір вплинути на дочірні компанії західних країн, які працюють за межами Європи та продовжують співпрацювати з РФ.

Джерело: Букви