Естонська розвідка назвала цілі ЗСУ на лівобережжі Херсонщини

Збройні сили України створили базу на лівому березі Дніпра, щоб відбити російські війська і зменшити обстріли Херсона. Таку інформацію повідомив керівник розвідувального центру Збройних сил Естонії Антс Ківісельг.

Нинішня ситуація на українському фронті залишається незмінною вже на протязі останнього тижня.

Взагалі, кількість бойових дій зменшилася, окрім Авдіївки, де було зафіксовано збільшення атак з боку Росії.

За словами експертів з Естонії, причиною зниження активності бойових дій є переважно зміни погодних умов.

Українські військові формування на півдні успішно зберегли контроль над недавно взятими територіями, зокрема на східному березі Дніпра.

Великими цілями українських сил у регіоні є здобуття контролю над районами лівого берега Дніпра і відступ російських підрозділів на південь, врятуючи місто Херсон від російського вогню із закритих позицій.

Глава розвідувального центру Збройних сил підкреслив, що вірить у невдалий спроб ворога перетнути річку. Якщо такий прорив все ж станеться, то це буде рішенням самої України.

Вчений, експерт з Естонії Ханнес Тоомсалу, повідомив, що погода також впливає на здатність російської армії використовувати безпілотні літальні апарати.

Зауважується, що в найближчі тижні Росія ймовірно не зможе швидко продовжити війну в Україні. Але з приходом зимової погоди ймовірність атак РФ на важливу інфраструктуру України зростає.

Нагадаємо, що триває 639-й день широкомасштабної війни РФ проти України. За останню добу було 68 бойових зіткнень. Противник виконав п'ять ракетних і 17 авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню проти наших військових позицій та населених пунктів.