Європейські лідери закликали Раду ЄС терміново надати Україні засоби ППО

Країни ЄС закликали надати Україні засоби протиповітряної оборони та ракети

На зустрічі Європейської ради в Брюсселі глави держав та урядів країн Євросоюзу закликали Раду ЄС та країни-члени негайно забезпечити Україну засобами протиповітряної оборони та необхідними ракетами для захисту від повітряних атак Росії.

"Європейська рада рішуче засуджує триваючі повітряні та ракетні атаки Росії проти мирного населення України, проти її цивільної та критичної інфраструктури, включаючи нещодавні інтенсивні обстріли енергетичного сектору... Європейська рада підкреслює необхідність терміново забезпечити Україну (засобами) протиповітряної оборони, прискорити та інтенсифікувати доставку необхідної військової допомоги, включаючи артилерійські боєприпаси та ракети", - йдеться у документі.

У висновках саміту було визначено, що Європейський Союз та його країни-члени збільшать надання Україні гуманітарної допомоги та засобів цивільного захисту, включаючи спеціальне обладнання, наприклад, генератори та трансформатори.

Європейська рада окремо привітала прогрес в забезпеченні використання надзвичайних надходжень з російських фінансових активів на користь України та закликала до швидкого ухвалення відповідних пропозицій.

У документі підкреслюється: "Підтверджуючи власні висновки від 24 березня 2024 року, Європейська рада підтверджує свою повну та непохитну підтримку України, її народу та її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів."

Джерело: Укрінформ