Глава Мінфіну розповів, як перевести економіку на військові рейки: українці відреагували

Економіку України треба переводити на військові рейки - заявив міністр фінансів

Міністр фінансів Сергій Марченко під час виступу на дискусійній панелі "2024: виклики і перспективи" заявив, що економіку України треба переводити на військові рейки. Він закликав українців відмовитися від покупки нових iPhone та автомобілів, щоб забезпечити країну у 2024 році.

Марченко наголосив, що військовий бюджет ворога складає $120 млрд, тоді як український бюджет - $40 млрд. Він зауважив, що треба зрівняти ці рівняння і готуватися до адаптації до нових умов, якщо війна продовжиться довше.

«Але ця реальність потребуватиме корекції, якщо ми хочемо перейти на військові рейки. Це обмеження суспільного споживання. Нам потрібно зменшити його в декілька разів, тому що ми споживаємо в основному імпортні товари й послуги, це визначає наш економічний потенціал.» - сказав Марченко.

Ірина Верещук, віцепрем'єр України і міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, підтримала заяву Марченка і зазначила, що переведення країни на військові рейки є необхідністю для її життя та існування.

Проте кількість українців, які економлять на їжі, зростає, а кількість тих, хто може собі дозволити будь-які покупки, зменшується.

В коментарях користувачі соціальних мереж висловлюють свою думку щодо переведення економіки на військові рейки, вказуючи, що спочатку варто починати з депутатів.