Хімічна зброя та потужні обстріли: що відбувається на Куп'янському напрямку

На Куп'янському напрямку російські окупанти намагаються захопити залізничну розв'язку Куп'янськ-Вузловий. Вони використовують заборонену хімічну зброю, про це повідомив командир підрозділу розвідки ЗСУ Денис Ярославський. Зокрема, застосовуються гази, які ускладнюють дихання, спричиняють опіки і запаморочення. Росіяни систематично використовують заборонені засоби, навіть ті, про які вони заявляють, що не можна використовувати. Вже раніше такий випадок стався в Гостомелі, коли бійці затруїлися засобами хімічної зброї.

На Куп'янському напрямку росіяни також намагаються захопити важливу для них залізничну розв'язку Куп'янськ-Вузловий. За словами командира, росіяни активно діють вздовж всього напрямку, але при цьому Авдіївка залишається для них пріоритетною точкою. Ситуація є складною, оскільки росіяни використовують залізницю на 80% як свій логістичний шлях і прагнуть повернути її під свій контроль.

Українські воїни продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку та здійснюють наступальні дії на Бахмутському. Збройні сили України успішно відбили атаки російських окупаційних військ на семи напрямках. ЗСУ завдають втрат ворогу і продовжують виснажувати його уздовж всієї лінії фронту.