Хто не підписав звернення про позбавлення повноважень проросійських депутатів – опублікували список

Опублікували список народних депутатів, які відмовилися ставити свої підписи під зверненням до спікера Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів від заборонених проросійських партій.

Ставити підписи під ініціативою майже у повному складі відмовилася фракція "Батьківщини", передає Рух "Чесно".

Багато таких і серед фракції "Слуги народу". Серед них голова фракції Давид Арахамія та його заступники, а також заступник спікера парламенту Олександр Корнієнко.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Хто не підписав:

"Слуга народу":

Лада БулахОлена ШулякВікторія ПодгорнаАндрій ГерусЮрій МисягінМикита ПотураєвПетро ПавловськийЄвгенія КравчукСергій МандзійІгор ФрісЮрій ЗдебськийМикола ТищенкоГалина ТретьяковаОлександр КорнієнкоДанило ГетьманцевДавид АрахаміяОлександр ЛитвиновОлексій ЖмеренецькийЄвгеній БрагарБогдан ТорохтійСергій ГривкоАндрій МотовиловецьМаксим БужанськийАнатолій ГунькоОлександр ФедієнкоОлександр ГоробецьПетро ПавловськийМихайло РадуцькийСергій БабакАртем КультенкоПавло ХалімонВолодимир ІвановПавло ФроловФедір ВеніславськийОлександр МережкоГанна ЛічманОлександр ТрухінОстапенко АнатолійАртем КовальовОлександр БакумовМикола ГалушкоОлег КолєвМаргарита Шол

"За майбутнє":

Тарас БатенкоАнатолій УрбанськийВіктор Мялик

Позафракційні:

Віктор Бондар

Відмовився підписувати звернення і представник ЄС Володимир В'ятрович.

"Конституція дає підстави для позбавлення мандату нардепів, і звернення не змінять цей перелік. Але замість того, щоб забезпечувати вироки в кримінальних справах чи довідки про виїзд депутатів на постійне проживання за кордон, влада займається дешевою імітацію. Де-факто створила коаліцію з ОПЗЖ і за допомогою їхніх голосів протягує корупційні закони. Якби "слуги" боролися з депутатами ОПЗЖ, вони були б за ґратами, а не на керівних посадах у парламенті, як Шуфрич. Щоб внести будь-яке питання на пленарне засідання, достатньо голосу представника монобільшості на погоджувальній раді", прокоментував він.

У фракції "Батьківщини" сказали, що рішення не підписувати звернення ухвалила Юлія Тимошенко. Там документ підписала лише Альона Шкрум.

Президент України Володимир Зеленський направив до голови Верховної Ради Руслана Стефанчука запит, яким просить опрацювати можливість позбавлення мандатів депутатів від ОПЗЖ.

Про це йдеться у відповіді президента на відповідну петицію, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Водночас він нагадав, що спікер парламенту нещодавно пояснював, чому, на його думку, депутатів від забороненої ОПЗЖ не позбавляють мандатів. За словами Стефанчука, потрібно "знайти законодавче втілення" і "є сім підстав забрати мандат, за Конституцією, тож шукатимемо варіанти щодо тих семи підстав".