Хто очолить НАБУ: обрано трьох кандидатів

Конкурсна комісія обрала трьох кандидатів на посаду глави Національного антикорупційного бюро.

Це Сергій Гупяк, Семен Кривонос та Роман Осипчук, повідомив 4 березня у Telegram народний депутат Ярослав Железняк.

Тепер, за його словами, визначитись має уряд.

"Далі обирає прем'єр одного. І в найближчий час Кабмін має на своєму засіданні проголосувати одного з них", ‒ зазначив Железняк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Як повідомляє видання Zn.ua, Сергій Гупяк очолює 4-й слідчий відділ Теруправління Державного бюро розслідувань у Хмельницькому. Перед тим він працював в органах прокуратури.

Семен Кривонос керівник Державної інспекції архітектури та містобудування. У 2016 році він переміг у конкурсі на керівника Одеського територіального осередку НАБУ. Але швидко відмовився від посади, коли журналісти виявили, що його статки не відповідають доходам. Зокрема, він тоді не задекларував квартиру в Києві вартістю 3 млн грн. Натомість швидко переписав її на матір.

Роман Осипчук очолює управління внутрішнього контролю НАБУ. У 2004-2015 роках він працював у підрозділах Держслужби боротьби з економічною злочинністю управлінь МВС у Луганській та Київській областях.

В Україні затвердили антикорупційну стратегію. Уряд працює над завершенням процесу створення ефективної та сучасної антикорупційної інфраструктури, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції з нагоди третьої річниці роботи Кабміну.