Хто такий Печій і чому про нього тепер говорять

Українського журналіста після участі в Саміті ЄС не повернули до України

Олексій Печій, журналіст і ведучий "24 каналу", заявив, що після участі в Саміті ЄС він виїхав за кордон і не планує повертатися. Ця новина викликала обурення серед українців та журналістської спільноти. Олексій отримав акредитацію на захід, але після його завершення зник з радарів. Журналіст оприлюднив пост, у якому пояснив свою позицію, заявивши, що продовжить інформаційну боротьбу за Україну з однієї з європейських країн.

Генеральний директор медіахолдингу "Люкс", до якого належить "24 канал", Роман Андрейко зазначив, що таким вчинком Печій спалив мости з колегами. Він закликав глядачів вирішити, чи готові вони продовжувати вірити Олексію.

Ексзаступник ЦВК України Андрій Магера нагадав, що раніше висунув зауваження журналісту за порушення стандартів. На що Печій відповів, що тоді намагався захищати свою роботу. Він своєю втечею за кордон підставив колег і ускладнив відрядження для інших журналістів.

Журналістка видання "Детектор медіа" Юлія Лавришин насмішилася з вчинку Печія і назвала його "воїном іноземного фронту". Вона зазначила, що тепер у закордонні відрядження будуть направляти лише дівчат.

Народна депутатка Ірина Геращенко вважає, що такий вчинок Печія шкодить українській журналістиці. Вона закликала враховувати, що часто дозвіл на важливі відрядження залежить від лояльності до влади і мовчанки щодо політичної цензури. Вона сподівається, що інститут репутації спрацює і українські медіа не будуть співпрацювати з Печієм.

PR-стратег Сергій Дідковський звернувся до українців, які закликають позбавити Печія громадянства, зауваживши, що порушення Конституції не може бути привілеєм чиновників. Печій обґрунтував своє рішення тим, що Україні не вистачає горизонтальної комунікації з західним світом, і він займатиметься інформаційною боротьбою за Україну.