Хто в ЄС найбільше допомагає Україні? Міністр фінансів Німеччини дав відповідь

Половина європейської допомоги Україні надходить з Німеччини

Під час зустрічі ВДП у Штутгарті міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер заявив, що половину усієї європейської допомоги Україні надається платниками податків з Німеччини. Він підкреслив, що німецька країна продовжує підтримувати Україну як фінансово, так і військово.

Крістіан Лінднер зазначив, що Німеччина відіграє провідну роль у Європі, але небезпека загрожує всій Європі. Тому він закликав інші європейські держави поділити цей тягар і допомогти Україні. Німецький політик наголосив на необхідності продемонструвати, що Європейський Союз є спільнотою цінностей, яка об'єдналась у ці часи.

Є суспільства та держави, які хочуть прорвати фактичне панування ліберального Заходу. Під цим вони часто мають на увазі не що інше, як заснований на правилах багатосторонній міжнародний порядок. Зокрема, Путін не тільки хоче підпорядкувати собі Україну, але й хоче знищити весь наш спосіб життя з усіма космополітичними, ліберальними цінностями, які ми маємо.

Також зазначається, що в Німеччині росте тиск на канцлера Олафа Шольца щодо того, чи має Україна завдавати удари по цілях на території Росії під час протистояння її вторгненню, а також щодо передачі німецьких ракет Taurus українським захисникам.

Експерти стверджують, що Росія має на меті виснажити Україну протягом зими та зруйнувати її енергопостачання. Голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн вважає, що стійкість України залежить від підтримки зброєю всіх країн Європи.