Хто займе місце Путіна, якщо той помре або піде у відставку: ЗМІ назвали головних претендентів

Закінчується термін правління президента РФ Володимира Путіна наступного року. Але з новими змінами в Конституції країни, внесених у 2020 році, він зможе продовжити правління до 2036 року. Це робить його одним з найпотужніших диктаторів в історії сучасної Росії.

Путін став президентом у 1999 році і швидко зарекомендував себе як ганебний політик. Він володіє "порочною владою" і не боїться використовувати її для зміцнення свого впливу. Він створив образ сильного лідера, але водночас порушує права людей і відмовляється визнавати незалежність України.

Якщо Путін раптово піде у відставку або помере, у Ради Федерації є 14 днів для оголошення дострокових президентських виборів. І тимчасово обов'язки президента буде виконувати прем'єр-міністр Михайло Мішустін. Але він не є популярним серед наближених до Путіна осіб ійого призначення на пост президента малоймовірне.

Серед інших можливих наступників Путіна є Дмитро Медведєв, колишній президент Росії, який працював на цій посаді з 2008 по 2012 рік. Також є Сергій Кирієнко, перш заступник глави адміністрації, і Сергій Шойгу, міністр оборони. Нинішній секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев також розглядається як потенційний кандидат на місце Путіна. Але це тільки невелика частина можливих варіантів.

Російська політична система швидко адаптується до будь-яких змін. І можемо очікувати, що вона зможе швидко знайти нового лідера, який буде намагатися закрити воєнні конфлікти і політичну конфронтацію зі Заходом. Путін, напевно, залишиться в історії як зловживаючий своєю владою лідер, але російська політика продовжить свій розвиток.

Останнім часом в мережі поширилася інформація про смерть президента Росії Володимира Путіна, але це, швидше за все, фейк, розповсюджений російськими спецслужбами. Наближеними до Кремля анонімними Телеграм-каналами. Тому немає достатніх доказів для підтвердження цієї інформації.