Інтернет-тролі РФ проводять кампанію, щоб зупинити потік зброї до України - WP

Видання The Washington Post отримало доступ до документів розвідки ЄС, які свідчать про кампанію з дискредитації України з метою зупинити надання допомоги Києву. Російські політтехнологи та інтернет-тролі спрямовують свої зусилля на послаблення підтримки Києва в Франції та Німеччині, а також на дестабілізацію ситуації в Україні.

Відповідно до документів, ця кампанія ведеться групою, що належить до PR-компанії Social Design Agency, керівником якої є Ілля Гамбашидзе. Вже в березні Гамбашидзе був підданий санкціям з боку США через його участь у "іноземній кампанії зі зловмисного впливу".

Потрібно написати коментар, не більше 200 символів від імені жителя передмістя великого міста. Фіктивний американець не підтримує військову допомогу, яку США надають Україні, і вважає, що гроші потрібно витрачати на захист кордонів Америки, а не України, а політика Байдена веде США до краху.

Кампанія також включає звинувачення української влади в крадіжці й продажі західної зброї, а також розповсюдження інформації про зростання бідності, інфляцію та втрату роботи для американців. Російські боти порівнюють рівень безхатьків в США і Росії, намагаючись показати, що Сполучені Штати стають схожі на "країну третього світу".

Мене охоплює гнів, коли черговий український пакет допомоги розподіляється по кишенях американських і українських чиновників. Важко зрозуміти такі жести "допомоги", коли власні безхатьки сидять під ногами перехожих та сплять під мостами.

За даними WP, в січні 2023 року Кремль розпочав серйозні дії щодо підриву американської підтримки України. Команда політтехнологів була залучена з метою послаблення підтримки Києва в Європі. Російська кампанія має кілька напрямків та спрямована на "засіяння довкілля".

Джерела в Республіканській партії заявляють, що пріоритетом Росії є зупинка постачання зброї і вони готові використати будь-які можливості, щоб це зробити.