Ізраїль вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Ізраїльська армія вивела свої війська з півдня Сектора Гази

Наочасі південна частина Сектора Гази майже повністю звільнена від ізраїльських військ. Тільки одна бригада під назвою "Нахаль" залишається на своїй позиції. Її головним завданням є забезпечення безпеки коридору Нецарім, який перетинає Сектор Гази зі сходу на захід. Цей коридор, завершений у 2024 році, дає можливість ізраїльській армії проводити операції в північній і центральній частині Сектора, а також доставляти гуманітарну допомогу. Водночас палестинцям не дозволено повертатися на північ території.

Раніше, 2 квітня, внаслідок авіаудару по гуманітарному конвою в Секторі Гази загинули сім співробітників організації World Central Kitchen. Герці Халеві, начальник штабу Армії оборони Ізраїлю, визнав цей інцидент важким промахом. Розслідування атаки вже завершено, а результати передані відповідному командуванню.

У зв'язку з цими подіями британське міністерство закордонних справ запросило посла Ізраїлю на консультації. Також президент США Джо Байден висловив розчарування і заявив, що Ізраїль не виконав достатньо заходів для захисту цивільного населення.