Ізраїль заявив про успішну спецоперацію у Бразилії

Ізраїльська служба "Моссад" разом з бразильськими спецслужбами безпеки зуміли завадити теракту, який планували здійснити бойовики ліванського ісламістського угруповання "Хезболла" проти євреїв. Про це повідомляє Reuters.

За інформацією федеральної поліції Бразилії, двох осіб, яких не назвали, було заарештовано за звинуваченням у тероризмі в Сан-Паулу.

"Бразильські служби безпеки разом з "Моссадом" та міжнародними службами безпеки і правоохоронними органами врятували Бразилію від терористичного нападу, який був спланований терористичною організацією "Хезболла" і був керований та фінансований іранським режимом" - йдеться в повідомленні.

"Моссад" заявив, що терористичний центр, який очолював "Хезболла", мав намір атакувати ізраїльські та єврейські об'єкти в Бразилії.

Нагадаємо, лідер ліванського угруповання "Хезболла", яке підтримує Іран, попередив Сполучені Штати, що якщо Ізраїль продовжить свій наступ на Газу, конфлікт може перерасти в регіональну війну.

31 жовтня Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) повідомила, що її винищувачі здійснили удари по об'єктах "Хезболли" в Лівані.

Як повідомив речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі, бойовики ХАМАСу втратили контроль над північною частиною Гази. Приблизно 50 тисяч мешканців Гази переїхали з північної частини Сектору Гази на південь.