Ймовірні наступники Шуфрича назвали головних ворогів свободи слова

Депутати Ярослав Юрчишин від партії "Голос" та Ростислав Павленко від "Європейської Солідарності" поділилися своїми думками про найбільших ворогів свободи слова в Україні. У інтерв'ю виданню "Главком" вони заявили, що насамперед найбільшим ворогом є неякісна інформаційна політика, яка наслідує радянський шаблон.

Ярослав Юрчишин підкреслив, що влада України досі використовує заборони та обмеження замість зміцнення якісної комунікації на конкурентних засадах. Він переконаний, що проблема неякісної інформаційної політики є системною і була успадкована від Радянського Союзу.

З свого боку, Ростислав Павленко вказав на Путіна, Росію та людей, які використовують війну як засіб для обмеження свободи слова. Він наголосив, що Росія здійснює повномасштабне вторгнення, яке має негативний вплив на свободу слова в Україні. Крім того, він зазначив, що певні люди намагаються використовувати війну, щоб насадити однобічну та недемократичну комунікацію.

Павленко вважає, що нинішня влада має найбільше повноважень для насадження неправильної комунікації, зокрема шляхом відключення каналів та встановлення віджилих методів телемарафону. Він закликав боротися з такими діями і захищати свободу слова.

На попередньому засіданні Регламентного комітету було проголосовано за обрання Ярослава Юрчишина новим головою комітету з питань свободи слова. Шість членів комітету проголосували "за", троє утрималися. Це стало можливим після прийняття постанови про заміну голови комітету, який був підозрюваний у держзраді.

Ярослав Юрчишин планує зустрітися з журналістськими об'єднаннями, перезапустити Експертну раду та спільно з журналістськими середовищами працювати над підготовкою стратегічних кроків.

Читайте також:

  • Хто після Шуфрича? Дебати двох кандидатів на посаду голови комітету зі свободи слова
  • Telegram, стоп? Дуров, ти де? Україна «перепрошиє» інформпростір